Bakailaoa “pil-pilean”Треска «пиль-пиль»

Nire izena Remigio Lombide da, lanbidez funditzailea naiz, baina sukaldaritza maite dut oso. Orain esango dizuet nola prestatzen dudan nik bakailaoa, gure auzoko gehienek prestatzen duten bezalaxe, baina haien ustez niri oso ondo geratzen zait.

 

Меня зовут Ремихио Ломбиде, по профессии я литейщик, но очень люблю стряпать. Сейчас я расскажу вам о том, как я приготавливаю треску – так, как ее готовит большинство моих соседей, хоть они и говорят, что только у меня она выходит такой вкусной.

Zehaztasun gehiago - Подробнее...
 
Baionako txokolatearen historia laburra (iparralde)Краткая история шоколада в байонне (ипарральде)

Baionako txokolatea ekoizteko erabiltzen den espezia gama oso murritza da. XVII. mendean kanela eta bainila baino ez ziren erabiltzen. Baionako txokolatean ager zitekeen bainila kopurua hutsa izan zitekeen, adibidez osasunaren txokolatean, oso urria edo nabaria. Duela urte gutxi aldaketa eman zen nazio mailako moda bat zela eta, baita ere bertako produktu baten balorapena zela, Ezpeletako txilea. Etxe errotuenetan eta berrienetan ere, espezien erabilpenean oinarrituriko sorkuntza loraldia eman zen.

 

Классическая гамма специй, применявшихся при изготовлении байоннского шоколада, весьма невелика. В XVIII веке она уже ограничивалась корицей и ванилью. Количество ванили, содержащейся в байоннском шоколаде, может быть нулевым, как в шоколаде здоровья, сниженным или достаточно большим. Изменение произошло несколько лет тому назад в связи с общенациональной модой, а также возросшей популярностью одного местного продукта – перца из Эспелеты. В старинных и новооснованных домах производителей шоколада произошел творческий бум на основе специй.

Zehaztasun gehiago - Подробнее...
 
Patata tortila euskal historiaБаскская история картофельной тортильи

Amerikako tuberkuluak, aurkikuntza geografiko handien emaitza, paper handia jokatu zuen familia txiro askotan plater zoragarria osa zedin. Baina galdera gelditzen da: nork asmatu zuen patata tortila?

 

Американский клубень, плод Великих географических открытий, сыграл решающую роль в том, что множество небогатых семей получило чудесное блюдо. Но остается вопрос: кто изобрел картофельную тортилью?

Zehaztasun gehiago - Подробнее...
 
<< Hasiera - Начало < Aurrekoa - Предыдущая 1 2 3 Hurrengoa - Следующая > Amaiera - Окончание >>

Orrialdea Страница 3 - 3
Materialen ikusketa - Просмотры материалов : 882603

Numeroen artxibategia
Архивы номеров